foto: Ekrānuzņēmums no seriāla "The Outlaws"
Holivudas leģenda Volkens aizķēpā 10 miljonus vērtu grafiti mākslinieka Benksija darbu
Slavenības
2021. gada 11. novembris, 11:43

Holivudas leģenda Volkens aizķēpā 10 miljonus vērtu grafiti mākslinieka Benksija darbu

Jauns.lv

Holivudas leģenda Kristofers Volkens seriāla filmēšanas laikā aizkrāsojis vairāk nekā 10 miljonus eiro vērtu mākslinieka Benksija darbu, liekot skatītājiem aizturēt elpu, vēsta “The Sun”.

Filmas “Lubene” zvaigzne Volkens vienā no BBC seriāla “The Outlaws” sērijām ar krāsas rullīti aizkrāsojis slavenā anonīmā ielu mākslinieka Benksija darbu, taču šī šokējošā aina ir daļa no sižeta, ko izveidojuši seriāla autori un pats Benksijs.

foto: Ekrānuzņēmums no seriāla "The Outlaws"

Sērija tikusi filmēta noslēpumainā mākslinieka dzimtajā pilsētā Bristolē, Lielbritānijā. Tā kā Benksijs ir liels Volkena fans un augsti novērtē seriāla scenārija autora Stīvena Merčera izvēli seriālu filmēt tieši šajā pilsētā, viņš piekritis apzīmēt vienu no filmēšanas laukuma sienām.

Kāds seriāla komandas loceklis portālam “The Sun” atklājis: “Radošā komanda nāca klajā ar sapņu scenāriju un sazinājās ar mākslinieka pārstāvjiem, cerot, ka tie spēšot palīdzēt. Drīz pēc tam viņi atklāja, ka pats mākslinieks ir bijis filmēšanas laukumā un kaut ko atstājis. Komanda nespēja noticēt savai veiksmei, ieraugot, ka Benksijs bija uzgleznojis milzīgu žurku, izmantojot savu īpašo tehniku, kā arī atstājot parakstu.”

“Mākslinieka vienīgais nosacījums - šim zīmējumam tiešām tiks pārkrāsots pāri, un Kristofers Volkens būs tas, kurš turēs krāsas rulli,” stāstīja pārstāvis.

Aina, kurā redzama mākslas darba aizkrāsošana, tiek attēlota seriāla “The Outlaws” jaunākajā sērijā.

Skandalozais mākslinieks Benksijs pārsteidz ar jauniem darbiem Anglijas piekrastē

Anonīmais grafiti mākslinieks Benksijs apstiprina, ka viņš ir atbildīgs par vairāku jaunu mākslas darbu parādīšanos Anglijas austrumu krasta pilsētās.

gallery icon

Benksijs strādā no mājām

Izolācija, karantīna, distancēšanās un palikšana mājās nav iemesls neradīt jaunus mākslas darbus - to dara pat noslēpumainais ielu mākslinieks Benksijs.

gallery icon