Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču koncerns "Unilever" pamet Krievijas tirgu
foto: Shutterstock
Darījums aptver visu "Unilever" biznesu Krievijā un tā četras ražotnes šajā valstī.

Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču koncerns "Unilever" pamet Krievijas tirgu

Biznesa nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču ražošanas koncerns "Unilever" ceturtdien paziņoja, ka pabeidzis sava biznesa pārdošanu Krievijā, tādējādi aizejot no šīs valsts tirgus.

Uzņēmums norāda, ka šajā darījumā iekļauts arī bizness Baltkrievijā. Krievijas un Baltkrievijas biznesi pārdoti Krievijas kosmētikas, mājsaimniecības preču un smaržu ražotājam "Arnest Group".

"Ar šī pārdošanas darījuma pabeigšanu noslēdzas "Unilever" klātbūtne valstī," pavēstīja uzņēmuma vadītājs Heins Šūmahers.

Viņš piebilda, ka darījums aptver visu "Unilever" biznesu Krievijā un tā četras ražotnes šajā valstī.

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gadā "Unilever" pārtrauca citās valstīs ražoto produktu piegādi Krievijas tirgum un preču eksportu no šīs valsts. Tomēr "Unilever" piederošās rūpnīcas Krievijā turpināja darbu un to produkcija, tostarp ar Rietumu zīmoliem, šajā valstī tika tirgota.

Pagājušajā gadā Ukraina iekļāva "Unilever" "Starptautisko kara finansētāju" sarakstā, jo uzņēmums turpināja darboties un maksāt nodokļus Krievijā.

"Unilever" pieder dažādi mājsaimniecības, pārtikas, sadzīves ķīmijas un skaistumkopšanas produktu zīmoli, to vidū "Cif", "Domestos" "Dove", "Hellmann's", "Knorr" un "Rexona".