Auto ziņas: GWM prezentē lieljaudas krosoveru, kas ar elektrību var nobraukt 146 km

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

"Great Wall Motors" (GWM) Ora jeb Ora ir vispārdotākais jaunais elektromobilis Latvijā. Tagad kārta ir GWM saimes flagmanim, ko sauc WEY 05. Tas ir premium lādējamā hibrīda krosovers.

Ringo Rahumēls (Ringo Rahumeel), IMN pārdošanas direktors Baltijā: "Pirmajos 8 mēnešos, kaut sākām tikai februārī, līdz augusta beigām pa Latvijas ceļiem brauc jau 100 Ora automašīnas, bet visā Baltijā mums ir 240 Ora. Tā kā vēl aptuveni 60 elektromobiļu pircēju gaida savas Oras piegādi, pilnais skaits ir pat lielāks. Ja pieskatām tos auto, tad pilnais Ora skaits Baltijā pārsniedz 300 vienības."

foto: Ekrānuzņēmums
Jaunums no GWM ir kompānijas flagmanis, ko sauc WEY 05.
Jaunums no GWM ir kompānijas flagmanis, ko sauc WEY 05.

Jaunums no GWM ir kompānijas flagmanis, ko sauc WEY 05. Tas ir premium lādējamā hibrīda krosovers. Efektīgais spēkrats tika prezentēts Ad Rem Auto jaunā autosalona atklāšanas svinībās, un izraisīja interesi kā ar dārgo salona apdari, tā apskaužamajiem tehniskajiem parametriem.

Ar elektrību nobrauks 146 km!

Ringo Rahumēls: "Vairākos parametros WEY ir numur 1 visā tirgū. Piemēram, tam ir lielākā elektriskā sniedzamība no visiem lādējamiem hibrīdiem. Tie ir 146 kilometri, ko nodrošina gandrīz 40 kW gaitas baterija. WEY ir lielākā baterija no lādējamiem hibrīdiem. Tik iespaidīgu izmēru baterijai nepieciešama arī atbilstoša uzlādes jauda. Parasti lādējamo hibrīdu uzlādes jauda ir mazāka par 10 kW. WEY spēj uzņemt 50. Bez tam WAY ir lielākā jauda šajā klasē. Divu elektromotoru un iekšdedzes dzinēja kombinētā jauda ir 350 kW. Tātad nedaudz zem 500 ZS. Līdz ar to WEY05 paātrinājums ir 5 sekundes līdz 100 km/h, bet maksimālais ātrums sasniedz 235 km/h.