Auto ziņas: pirmais brauciens ar jauno un askētisko Porsche Panamera e-hybrid

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Porsche ne pa jokam ir aizrāvies ar elektromobilitāti, tāpēc četras no septiņām jaunā Panamera modeļa versijām ir nopietni elektrificētas. Tās saucas e-Hibrid un aprīkotas ar jaudīgu spraudņa tipa hibrīdiekārtu. TV Autoziņas izmēģinās Porsche Panamera 4 e-Hybrid ar 470 ZS, un jā - arī tas ir lādējamais hibrīds.

Salīdzinot ar neticami komplicētajiem, teju lidaparātam līdzīgajiem agrāko Panamera kokpitiem, jaunais modelis šķiet pat nedaudz askētisks. Starta poga joprojām ir kreisajā pusē, taču izskatās pagalam askētiski. Šādai Porsche Panamera 4 e-Hybrid ir četri braukšanas režīmi. Elektriskajā tā var veikt 80 - 90 km ar maksimālo ātrumu 140 km/h. Ja gribam izspiest divreiz vairāk, jāpārslēdzas uz ko citu.  Kombinācijā ar Sports Chrono pakotni paātrinājums ir Porsche līmenī - 4,1 sekundē līdz simtam.

foto: Ekrānuzņēmums
Šādai Porsche Panamera 4 e-Hybrid ir četri braukšanas režīmi.
Šādai Porsche Panamera 4 e-Hybrid ir četri braukšanas režīmi.

Tomēr spilgtākā jaunās Panameras inovācija ir jaunā aktīvā piekare. Tā aizgūta no uzlabotā Taycan un V8 hibrīdam ir standartā. V6 hibrīdam tā jāpiepērk, bet bāzes Panamerai nav pieejama vispār. Četrus atsevišķi vadāmos statņus kontrolē jaudīgi hidrosūkņi, ko darbināt ir pa spēkam tikai elektrificētajām Panamerām.