Izraēla sabombardē galveno ceļu starp Libānu un Sīriju, radot sarežģījumus "Hezbollah"
foto: ZUMAPRESS.com
Ceļa sabombardēšana "iesprostojusi" arī bēgļus.
Pasaulē

Izraēla sabombardē galveno ceļu starp Libānu un Sīriju, radot sarežģījumus "Hezbollah"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Piektdien Izraēlas gaisa triecienā Sīrijas pierobežā sabombardēts galvenais starptautiskais ceļš starp Libānu un Sīriju, ziņo vietējie mediji un amatpersonas.

Izraēla sabombardē galveno ceļu starp Libānu un Sī...

Izraēla veikusi uzlidojumus galvenajam ceļam, kas savieno Libānu ar Sīriju, būtiski sabojājot vienu no galvenajiem transporta koridoriem reģionā. Šis ceļš ir stratēģiski nozīmīgs, jo tas nodrošina pārvadājumus starp abām valstīm. Izraēla ir paziņojusi, ka grupējums "Hezbollah" izmanto šo ceļu, lai ievestu ieročus pāri robežai no Sīrijas, kas ir grupējuma sabiedrotais.

"Ceļš, kas ved uz galveno robežšķērsošanas punktu, pa kuru tūkstošiem libāniešu dodas uz Sīriju, tagad ir nogriezts pēc Izraēlas trieciena," aģentūrai AFP sacīja transporta ministrs Ali Hamije.

Par triecienu ziņo arī oficiālā Libānas Nacionālā ziņu aģentūra, norādot, ka "ienaidnieka kara lidmašīnas trāpījušas Masnaa rajonā, nogriežot ceļu".

Vienlaikus trieciens var radīt arī nopietnas sekas gan tirdzniecībai, gan loģistikai. Tas kavē pārtikas un medicīnas preču piegādi, kā arī var apgrūtināt humānās palīdzības nogādāšanu konflikta skartajās teritorijās.

Sīrijā desmitiem tūkstošu cilvēku ir raduši patvērumu no Libānu pārņēmušās vardarbības.