Krievijā masveida aiztur pusaudžus par "ukraiņu teroristu" atbalstīšanu
foto: AFP/Scanpix
Pēc invāzijas Ukrainā Krievijas pārvēršanās par represīvu fašistisku valsti ir strauji paātrinājusies, sodot par visniecīgākajām "nepareizas domāšanas" izpausmēm
Pasaulē

Krievijā masveida aiztur pusaudžus par "ukraiņu teroristu" atbalstīšanu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) veicis masveida pusaudžu aizturēšanu, apgalvojot, ka tie saziņā ar ukraiņu "kuratoriem" esot gatavojuši teroraktus.

Krievijā masveida aiztur pusaudžus par "ukraiņu te...

FDD otrdien paziņojis, ka 78 Krievijas reģionos veicis operācijas pret "radikālu interneta grupējumu dalībniekiem". "Preventīvi un izmeklēšanas pasākumi" vērti pret 252 personām, no kurām 156 ir nepilngadīgie.

Kopumā tika aizturētas 39 personas vecumā no 14 līdz 35 gadiem. FDD apgalvo, ka viņi ir "Krievijā aizliegto Ukrainas teroristisko organizāciju darbības atbalstītāji, kas mudinājuši bērnus un pusaudžus uz vardarbību pret valsts iestāžu pārstāvjiem, klasesbiedriem un skolotājiem".

FDD arī apgalvo, ka deviņi nepilngadīgie bijuši iesaistīti bruņotu uzbrukumu gatavošanā izglītības un reliģiskajām iestādēm, kā arī citām sabiedriskām vietām. Kratīšanu laikā esot konfiscēti šaujamieroči, munīcija, materiāli spridzekļu izgatavošanai, kā arī "teroristisko organizāciju simbolika un propagandas materiāli".

Esot it kā atklāta arī sarakste ziņojumapmaiņas programmā "Discord" ar "ukraiņu kuratoriem". FDD apgalvo, ka sarakste saturējusi norādījumus par sabotāžas un terora aktiem, kā arī bruņotu uzbrukumu plānus.