Džeksone šokējoši apgalvo, ka Kamala Harisa patiesībā nav melnādaina
foto: Shutterstock
Dziedātāja Dženeta Džeksone.
Pasaulē

Džeksone šokējoši apgalvo, ka Kamala Harisa patiesībā nav melnādaina

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Dziedātāja Dženeta Džeksone izteikusi šokējošu apgalvojumu par ASV prezidenta amata kandidāti Kamalu Harisu, kas sakrīt ar vienu no Donalda Trampa vispretrunīgākajiem komentāriem.

Džeksone šokējoši apgalvo, ka Kamala Harisa paties...

Džeksone ir apgalvojusi, ka Kamala Harisa nav melnādaina un to, ka Demokrātu partijas 2024. gada prezidenta amata kandidātei ir balts tēvs.

58 gadus vecā Džeksone šokējošo apgalvojumu izteica intervijā ar "The Guardian", kad viņai jautāja par viņas domām par pirmo sievieti, melnādaino ASV prezidenti. "Viņa nav melnādaina. Tā es dzirdēju. Viņa ir indiešu izcelsmes. Viņas tēvs ir balts. Tā man tika teikts. Es domāju, es neesmu pāris dienas skatījusies ziņas. Man teica, ka viņi atklāja, ka viņas tēvs ir balts,” sacīja Džeksone.

Kamala Harisa ir dzimusi 1964. gadā Dr. Šjamalai Gopalanai, indiešu izcelsmes vēža pētniecei, un Donaldam Harisam, melnādainam jamaikiešu ekonomikas profesoram. Pāris apprecējās 1963. gadā un izšķīrās 1971. gadā pēc Kamalas un viņas jaunākās māsas Majas, 57, piedzimšanas.

Kā zināms, arī Džeksones brālis Maikls Džekosons saskārās ar pretrunām par viņa ādas krāsu, kas mainījās no melnas uz baltu viņa karjeras laikā. Viņš to skaidroja ar medicīnisku stāvokli, ko sauc par vitiligo, un noliedza ādas balināšanu.

Džeksones apgalvojums par to, ka Harisa ir pa pusei balta, saskan ar Donalda Trampa vienu no pretrunīgākajiem apgalvojumiem prezidenta kampaņas laikā. Tramps apgalvoja, ka Harisa "nejauši kļuva melnādaina", runājot ar melnādainiem žurnālistiem jūlijā, un bijušais prezidents kopš tā laika ir nostiprinājis savu nostāju.

Kamala Harisa ar vīru un pabērniem

Viņš sacīja: "Viņa vienmēr bija indiešu izcelsmes. Es nezināju, ka viņa ir melnādaina līdz pirms vairākiem gadiem, kad viņa nejauši kļuva melnādaina, un tagad viņa vēlas, lai viņu uzskata par melnādaino. Tāpēc es nezinu, vai viņa ir indiešu vai melnādaina?”

Kamala Harisa pēc pāris dienām noraidīja šos komentārus, apsūdzot Trampu par "to pašu veco šovu, šķelšanos un necieņu". Kamala vēl nav komentējusi Džeksones izteikumus par viņas rasi.