Pret "Novaja Gazeta Europa" galveno redaktoru Martinovu Krievijā ierosināta lieta – viņš darbojies “nevēlamā” organizācijā
foto: Rojs Maizītis/Jauns.lv
Lieta pret Kirilu Martinovu ir ierosināta saskaņā ar Krievijas Kriminālkodeksa 284.1. pantu (ārzemju vai starptautiskas organizācijas darbības īstenošana, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par tās atzīšanu par nevēlamu Krievijas Federācijas teritorijā).
Pasaulē
Šodien 16:16

Pret "Novaja Gazeta Europa" galveno redaktoru Martinovu Krievijā ierosināta lieta - viņš darbojies “nevēlamā” organizācijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir ierosinājusi krimināllietu pret laikraksta "Novaja Gazeta Europa" galveno redaktoru Kirilu Martinovu.

Pret "Novaja Gazeta Europa" galveno redaktoru Mart...

Iemesls Kremļa iestāžu aktivitātei – Martinovs esot vainojams "nevēlamas" organizācijas darbības organizēšanā, ziņo Krievijas valsts aģentūras TASS un “RIA Novosti”, atsaucoties uz tiesībsargājošajām iestādēm.

Pēc TASS avota teiktā, lieta pret Martinovu ir ierosināta saskaņā ar Krievijas Kriminālkodeksa 284.1. pantu (ārzemju vai starptautiskas organizācijas darbības īstenošana, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par tās atzīšanu par nevēlamu Krievijas Federācijas teritorijā).

Kā zināms, jau vairākus gadus konkrētais medijs bāzējas Latvijā. Oficiāls paziņojums par lietas ierosināšanu pret Martinovu vēl nav izplatīts.

Krievijas Ģenerālprokuratūra 2023. gada jūnijā pasludināja laikraksta "Novaja Gazeta Europa" darbību par "nevēlamu" Krievijas teritorijā. Vēstniecība norādīja, ka laikraksts veido un izplata "tendenciozus informatīvos materiālus, kas kaitē Krievijas Federācijas interesēm".