Otrais atentāts pret Trampu: šāvējs slēpās krūmos 12 stundas
foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press
Trampa uzbrucējs aizturēšanas brīdī.
Pasaulē
Vakar 17:33

Otrais atentāts pret Trampu: šāvējs slēpās krūmos 12 stundas

Santa Hincenberga

Jauns.lv

ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps svētdien, 15. septembrī, spēlēja golfu starptautiskajā golfa klubā Vestpalmbīčā, kad viņa tuvumā atskanēja šāvienu troksnis. Par uzbrukumu tika aizturēts 58 gadus vecais Raiens Veslijs Rūts, kurš gandrīz 12 stundas slēpās krūmos, gaidot īsto brīdi.

Otrais atentāts pret Trampu: šāvējs slēpās krūmos ...

ASV Slepenā dienesta aģenti pamanīja šautenes stobru, kas slējās no krūmiem divas bedres priekšā vietai, kur Tramps svētdien spēlēja golfu, kas pamudināja aģentus šaut uz aizdomās turamo. Persona aizbēga uz savu transportlīdzekli, taču viņu pamanīja kāds liecinieks, kurš nofotografēja viņa transportlīdzekli, uz kurā bija redzama arī numura zīme. Vīrieti drīz pēc tam aizturēja. 

“Slepenais dienests uzreiz saprata, ka tās ir lodes, un viņi mani sagrāba,” Tramps teica tiešraides laikā platformā “X”. “Es biju kopā ar aģentu, un aģents paveica fantastisku darbu.”

Saskaņā ar mobilo tālruņu ierakstiem, uz kuriem atsaucas federālās amatpersonas, šāvējs slēpās publiskā žoga pusē kopš svētdienas rīta plkst. 01:59 pēc vietējā laika. Aizdomās turamais bija aprīkots ar divām digitālajām kamerām, melnu plastmasas maisiņu ar pārtiku, SKS tipa pusautomātisko šauteni un tālskata lēcas palielināšanas ierīci.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka Tramps gandrīz katru svētdienu pavada golfa klubā, kad viņš nav priekšvēlēšanu kampaņā, taču Slepenā dienesta direktors Ronalds Rovs pirmdien sacīja, ka bijušajam prezidentam “patiesībā pat nebija paredzēts tur doties”, tāpēc aģentiem pēdējā brīdī nācās sastādīt drošības plānu.

Pirmdien aizdomās turētais 58 gadus vecais Raiens Rūts ieradās pārpildītā Palmbīčas tiesā, tērpies zilā cietuma kombinezonā un smaidot sarunājās ar savu advokātu. Viņam tika izvirzītas apsūdzības vienā apsūdzības punktā par šaujamieroča glabāšanu notiesātam noziedzniekam un vienā apsūdzības punktā par šaujamieroča ar dzēstu sērijas numuru glabāšanu. Iespējams, tiks izvirzītas vēl citas apsūdzības.