Plūdi Centrāleiropā: bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16
foto: AFP/Scanpix
Arī šī nedēļa Centrāleiropas valstīm, tostarp Vācijai, Polijai, Čehijai, iesākusies ar būtiskām plūdu radītām sekām.
Pasaulē
2024. gada 16. septembrī, 22:25

Plūdi Centrāleiropā: bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Plūdi Centrāleiropā: bojāgājušo skaits pieaudzis l...

Polijā šodien tika paziņots par četriem jauniem plūdu izraisītiem nāves gadījumiem, Rumānijā par vienu jaunu plūdu upuri un Čehijā par trim bojāgājušajiem. Kopš ceturtdienas ciklons atnesis spēcīgu vēju un neparasti spēcīgas lietusgāzes daļai Austrijas, Čehijas, Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas.

Pēdējo trīs dienu laikā Jesenīkā, Čehijas Republikā, ir nolijis aptuveni 435 mm lietus, kas izraisījis ārkārtas situāciju valstī.

Plūdi Čehijā, 2024. gada 15. septembris

Pēdējo trīs dienu laikā Jesenīkā, Čehijas Republikā, ir nolijis aptuveni 435 mm lietus, kas izraisījis ārkārtas situāciju valstī. Meteorologi norāda, ...

Līdz šim plūdos gājuši bojā 16 cilvēki: septiņi Rumānijā, pieci Polijā, trīs Čehijā un viens Austrijā. Situācija daudzviet saglabājas bīstama, un meteorologi prognozē, ka Rumānijā un Slovākijā lielākie plūdi vēl tikai gaidāmi.

Lejasaustrijas province pasludināta par "katastrofu zonu".

Plūdi Austrijā, 2024. gada 15. septembris

Lejasaustrijas provinces gubernatore Johanna Mikla-Leitnere stāsta, ka, sūknējot kādas ēkas applūdušo pagrabu, bojā gājis kāds ugunsdzēsējs. Viņa norādīja, ka visa ...

Jau ziņots, ka lai gan dažās vietās ūdens līmenis samazinās, citviet tas vēl pieaug. Polijā evakuēti vairāki ciemati, un lielākās pilsētas, tostarp Vroclava, gatavojas plūdu maksimumam. Slovākijas un Ungārijas galvaspilsētas arī gatavojas plūdiem, jo Dunava turpina celties. Austrijā, kur nakts laikā plūdi bija nedaudz mazinājušies, tiek gaidīta jauna lietusgāžu vilnis.