Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Billstrēms demisionē un paziņo, ka aiziet no politikas pavisam
foto: ZUMAPRESS.com
Billstrēms pie reizes nolicis arī savu deputāta mandātu.
Pasaulē
2024. gada 4. septembrī, 21:31

Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Billstrēms demisionē un paziņo, ka aiziet no politikas pavisam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

50 gadus vecais Tūbiass Billstrēms norāda, ka par savu lēmumu ir informējis Zviedrijas premjerministru Ulfu Kristersonu. Daudzi vietējie politiķi šādu pavērsienu raksturojuši kā "negaidītu".

Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Billstrēms dem...

Billstrēms, kurš Kristersona kabinetā ieņēma ārlietu ministra amatu kopš koalīcijas valdības izveidošanas 2022.gada oktobrī, nenorādīja nekādu sava lēmuma iemeslu.

"No savas puses es tagad pilnībā atstāju politiku. Tas nozīmē, ka nolieku arī savu deputāta mandātu," pavēstīja Billstrēms, piebilstot, ka oficiāli atstās amatu, kad nākamnedēļ darbu atsāks Zviedrijas parlaments.

"Tas, ko es darīšu tālāk, vēl ir atvērts. Taču man ir tikai 50 gadi, un es ceru dot savu ieguldījumu un smagi strādāt citā vidē," pavēstīja Billstrēms.

Kamēr viņš bija valsts augstākais diplomāts, Zviedrija pabeidza iestāšanos NATO. Billstrēms norādīja, ka "mēs atrodamies nopietnākajā drošības situācijā kopš Otrā pasaules kara", minot karu Ukrainā un situāciju Tuvajos Austrumos. "Manam pēctecim, kuram novēlu veiksmi, uzdevumu netrūkst," sacīja Billstrēms.