Krāsnī ceptu tomātu zupa
foto: Shutterstock
Krāsnī ceptu tomātu zupa
Zupas
Šodien 12:00

Krāsnī ceptu tomātu zupa

Dārzeņu apcepšana krāsnī zupai piešķir karameles garšas niansi, kas lieliski bagātina garšu.

Pagatavošana

45 min5 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Paprikām izņem sēklotnes un sagriez 4 daļās, tāpat griez arī tomātus. Sīpolus nomizo, sagriez rupjās daivās. Liec visu bļodā, pievieno arī ķiplokus. Pārlej ar etiķi, eļļu, pieber paprikas pulveri un cukuru. Samaisi un kārto uz plāts. Cep krāsnī 30 minūtes.

2

Noņem paprikai un tomātiem miziņas, izspied ķiploku mīkstumu un liec visu pannas saturu katliņā. Pielej buljonu, pievieno sāli un uzvāri. Vāri apmēram 5 minūtes, tad katla saturu sablendē. Pasniedzot var likt klāt karoti skābā krējuma.