Salmoreho
Salmoreho
Zupas
2025. gada 30. augustā, 12:00

Salmoreho

Spināti un sviests saimnieces Ievas Salmanes recepte.Visi pazīst auksto tomātu zupu gaspačo, bet nu laiks iepazīties ar tā tuvu radinieku, turklāt arī no Andalūzijas – salmoreho (spāniski salmorejo). Šīs zupas biezo konsistenci palīdz veidot izmērcēta maize un vārītas olas. Zupas pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + laku atdzesēšanai.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, ļauj pastāvēt 5 minūtes, tad ūdeni nolej; tā tomātiem mizu varēsi notīrīt pavisam viegli. Maizi viegli apgrauzdē krāsnī.

2

Liec visas sastāvdaļas blendera traukā un sablendē viendabīgā masā. Pagaršo un ielabo ar sāli, cukuru, pipariem. Ja masa ir par biezu, iemaisi nedaudz auksta ūdens. Zupu atdzesē ledusskapī.

3

Pasniedz, iebirdinot zupā pa karotei gabaliņos sagriezta šķiņķa.