Lēcu zupa ar zaļumiem un jogurtu
foto: Shutterstock
Lēcu zupa ar zaļumiem un jogurtu
Zupas
2025. gada 20. augustā, 12:00

Lēcu zupa ar zaļumiem un jogurtu

Sarkanās lēcas ir ātri pagatavojamas, tās nav iepriekš jāmērcē. Šo zupu vari pasniegt vairākos variantos – gan ar veseliem dārzeņu gabaliņiem, gan sablendētu kā biezzupu. Ja patīk austrumnieciskas garšas, jogurtā vari iemaisīt maltas romiešu ķimenes ar sakapātu koriandru un piparmētrām.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Burkānu un sīpolu nomizo, seleriju kātus notīri. Burkānus sarīvē, sīpolu sakapā, selerijas sagriez plānās šķēlītēs.

2

Katlā sakarsē sviestu, ieber sīpolus, pāris minūšu pasautē. Pievieno burkānus un selerijas un vēl mazliet pasautē.

3

Iemaisi lēcas, ielej buljonu un uz lēnas uguns vāri, līdz lēcas mīkstas. Pieber sāli un piparus, iemaisi zaļumus.

4

Atsevišķā trauciņā pasniedz jogurtu ar piparu drupatiņām.