
Katlā uz ugunskura uzvāri ap 3 l ūdens. Ieliec laša asakas un uzvāri. Noputo, pieliec lauru lapas, piparus un sāli. Noplūkā diļļu lapiņas un atstāj tās vēlākam, bet kātus pievieno buljonam. Vāri uz mērenas uguns aptuveni 45 minūtes. Ar putu karoti izzvejo asakas un diļļu kātus. Ja ir pacietība, noskrubini no asakām palikušo zivs gaļu un atstāj, lai vēlāk pievienotu zupai.
Kamēr vārās buljons, nomizo seleriju, kartupeļus, sagriez nelielos kubiņos. Puravu pārgriez šķērsām, izmazgā un sagriez nelielos posmiņos. Zivs fileju sagriez karotē paņemamos gabaliņos. Pētersīļus ar visiem kātiem sīki sakapā.
Seleriju un kartupeļus liec buljonā un vāri gatavus. Ļauj kartupelim nedaudz pajukt; tas ietumēs zupu. Tad pievieno puravu, zivi un ļauj zupai uzvārīties.
Zupai pielej saldo krējumu, pievieno sakapātas dilles un pētersīļus. Uz smalkas rīves pierīvē citrona miziņu un pievieno arī tā sulu. Uzvāri un pagaršo, vai nevajag papildināt sāli, piparus vai citronu. Pasniedz ar riecienu maizes.