Nātru zupa ar rīsiem
foto: Shutterstock
Nātru zupa ar rīsiem
Zupas
2025. gada 25. maijā, 12:00

Nātru zupa ar rīsiem

Šajā receptē izmantoti rīsi, bet tikpat garda zupa sanāks arī ar putraimiem un grūbām.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Nomizo un sagriez sīpolu un ķiploku. Nomizo burkānus un sarīvē uz rupjās rīves. Nomizo un sagriez kubiņos kartupeļus.

2

Katlā lej buljonu, liec tajā vārīties noskalotus rīsus.

3

Kamēr rīsi vārās, pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno sarīvētos burkānus un cep, līdz viegli zeltaini.

4

Kad rīsi vārījušies 10 minūtes, liec tiem klāt pannas saturu un kartupeļus.

5

Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcini.

6

Kad kartupeļi mīksti, pievieno nātres un ļauj, lai zupa uzmet burbuli.

7

Lej šķīvjos, katrā liec karoti skābā krējuma, ½ olas un pārkaisti ar zaļumiem.