Skābeņu zupa
foto: Shutterstock
Skābeņu zupa
Zupas
Vakar 12:00

Skābeņu zupa

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Nomizo visus dārzeņus. Kartupeļus un sīpolu sagriez kubiņos, burkānus sarīvē, ķiploku smalki sakapā.

2

Lej katlā buljonu, pievieno kartupeļus un vāri apmēram 10 minūtes, līdz tie mīksti.

3

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie karamējas, tad pievieno zupai. Liec katlā arī sarīvētos burkānus. Sautē vēl 10 minūtes.

4

Tikmēr izvāri olas, nomizo, sakapā rupjos gabalos un noliec malā līdz pasniegšanai.

5

Skābenes, dilles un lociņus noskalo un nosusini. Skābenes rupji sakapā, dilles un lociņus smalki sagries. Visus zaļumus pievieno zupai, piever arī sāli un piparus pēc garšas. Uzvāri.

6

Uzliec katlam vāku, noņem no uguns un pirms pasniegšanas ļauj pastāvēt 15 minūtes.

7

Pasniedz ar skābo krējumu un vārītām olām.

8

Ņem vērā! - Skābenes droši vari aizstāt ar nātrēm, bet nātres ar skābenēm. Garšos tikpat labi!