Vimbas frikadeļu zupa
foto: Shutterstock
Vimbas frikadeļu zupa
Zupas
2025. gada 4. maijā, 12:00

Vimbas frikadeļu zupa

Ja ir iespēja, no zivs asakām, galvas un ādas iepriekš uzvāri buljonu un izmanto to kā pamatu zupai. Zivju zupa būs ļoti garšīga, ja vārīsi to vistas buljonā. Pirms malšanas noteikti novelc zivij ādu, jo gaļasmašīna to neņem pretī.

Pagatavošana

45 min5 porcijas
1

Zivi izmal caur gaļasmašīnu. Sakul olu un ļauj tajā izmirkt maizei, tad to samīci vai sablendē viendabīgā masā. Kārtīgi samīci zivs masu ar maizi, sāli un pipariem.

2

Lej katliņā 1 ½ l ūdens, pieber 1 tējk. sāls un uzvāri. Kartupeļus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē šķēlītēs vai salmiņos. Liec dārzeņus vārīties, pievieno arī lauru lapu un smaržīgos piparus.

3

Kad dārzeņi mīksti, laid iekšā zupā zivju masas frikadeles, veidojot tās ar aukstā ūdenī apmērcētu karoti. Frikadeles būs gatavas 5 minūšu laikā.

4

Pēc vēlēšanās zupā iemaisi dilles vai citus zaļumus. Pasniedzot var pievienot karoti skāba krējuma.

5

Izmēģini! Burkānu vietā vari pievienot svaigu sagrieztu fenheli. Pirms pasniegšanas šķīvī iemaisi 1 tējk. Pernod liķiera vai Pastis – tas zupai pievienos burvīgu anīsa noti.