
Zivi izmal caur gaļasmašīnu. Sakul olu un ļauj tajā izmirkt maizei, tad to samīci vai sablendē viendabīgā masā. Kārtīgi samīci zivs masu ar maizi, sāli un pipariem.
Lej katliņā 1 ½ l ūdens, pieber 1 tējk. sāls un uzvāri. Kartupeļus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē šķēlītēs vai salmiņos. Liec dārzeņus vārīties, pievieno arī lauru lapu un smaržīgos piparus.
Kad dārzeņi mīksti, laid iekšā zupā zivju masas frikadeles, veidojot tās ar aukstā ūdenī apmērcētu karoti. Frikadeles būs gatavas 5 minūšu laikā.
Pēc vēlēšanās zupā iemaisi dilles vai citus zaļumus. Pasniedzot var pievienot karoti skāba krējuma.
Izmēģini! Burkānu vietā vari pievienot svaigu sagrieztu fenheli. Pirms pasniegšanas šķīvī iemaisi 1 tējk. Pernod liķiera vai Pastis – tas zupai pievienos burvīgu anīsa noti.