Piena zupa ar rīsiem
foto: Shutterstock
Piena zupa ar rīsiem
Zupas
2025. gada 8. aprīlī, 12:00

Piena zupa ar rīsiem

Lai katliņā uz piena zupas neveidotos plēve, tas jānosedz ar vāku. Tomēr piena plēve nav nekas slikts – tie ir karstuma un iztvaikošanas ietekmē sarecējuši proteīni, kas daudzu zemju kulinārajās tradīcijās ieņem godpilnu vietu. Zupu vislabāk vārīt no apaļo rīsu šķirnēm – arborio vai carnaroli.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Liec rīsus un sviestu katliņā. Karsē un maisi, līdz sviests izkusis un kārtīgi ietaukojis rīsus tā, ka tie kļuvuši gandrīz caurspīdīgi. Pārlej ar 400 g ūdens, uzvāri un ļauj uz lēnas uguns vārīties, līdz rīsi mīksti.

2

Pielej uzvārītu pienu, pieber sāli un cukuru. Uzvāri, nogriez uguni un ļauj zupai pirms pasniegšanas pastāvēt 10 minūtes.