Seleriju zupa ar grūbām un kraukšķīgu bekonu
foto: Shutterstock
Seleriju zupa ar grūbām un kraukšķīgu bekonu
Zupas
2025. gada 6. martā, 12:00

Seleriju zupa ar grūbām un kraukšķīgu bekonu

Ja netīk vai nav pie rokas karija pastas, to var aizstāt ar citām garšvielām: rozmarīnu, oregano, pētersīļiem vai karija pulveri.

Pagatavošana

40 min5 porcijas
1

Nomizotus kartupeļus un selerijas sagriez gabalos. Smalki sagriez sīpolu un ķiploku.

2

Uzkarsē katliņu, kurā gatavosi zupu, un pa kārtām apcep tajā bekonu. Raugies, lai bekons ir viscaur kraukšķīgs, bet nav pārcepies.

3

Tauciņos, kas satecēja no bekona, apcep seleriju, sīpolu, ķiploku un karija pastu. Pievieno kartupeļus, pielej buljonu un uzvāri. Turpini vārīt uz lēnas uguns 20 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

4

Pielej krējumu un zupu sablendē. Pēc vajadzības papildini ar sāli vai pipariem.

5

Bekonu salauzi karotē paņemamos gabalos un bagātīgi uzbirdini šķīvjos salietai zupai.