Nelielā katliņā liec sēnes un pārlej ar verdošu ūdeni. Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriez.
Lielā katlā uzkarsē eļļu, liec tajā sīpolus, ķiplokus un pielej 2 ēdk. ūdens. Visu samaisi, samazini temperatūru, uzliec vāku un sautē 40 minūtes, ik pēc pāris minūtēm apmaisot un pielejot pa 1 ēdk. ūdens, lai sīpoli neapdeg.
Pēc 40 minūtēm sīpoliem jābūt zeltainā karameļu krāsā. Pieber cukuru un samaisi.
No ūdens izņem sēnes, izspied lieko ūdeni. Sēņūdeni pārlej sīpoliem, pievieno sauso baltvīnu un baltvīna etiķi, samaisi un uzvāri. Tad samazini temperatūru un vāri vēl 10 minūtes. Pēc tam sēnes var izmantot risoto pagatavošanai vai citos ēdienos.
Noņem no uguns, izspied laima sulu un pievieno zupai. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem.