Dārzeņu un lēcu zupa
foto: Shutterstock
Dārzeņu un lēcu zupa
Zupas
2025. gada 7. janvārī, 12:00

Dārzeņu un lēcu zupa

Šajā zupā iederas visi dārzeņi, kas joprojām glabājas pagrabā vai ir pieejami mājās. Čorizo desu var aizstāt ar pikantu salami.

Pagatavošana

90 min6 porcijas
1

Noskaloto un nosusini zaļās lēcas, sasmalcini pētersīļu lapiņas vai lapu kāposta lapas.

2

Nomizo un smalki sagriez sīpolu un ķiploku. Nomizo un sagriez burkānus, seleriju, kartupeļus un pastinaku apmēram 1 ½ cm gabalos.

3

Lielā katlā uzsildi eļļu un viegli apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir mīksti, bet ne brūni.

4

Pievieno sakņu dārzeņus un turpini uz lēnas uguns cept vēl 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pieber saldo papriku, samaisi un cep vēl dažas minūtes. Liec klāt tomātus un tomātu biezeni, nedaudz palielini uguni un maisot sautē vēl 2–3 minūtes.

5

Pielej biljonu, ieber lēcas un ieliec čorizo šķēles. Uzvāri, tad samazini uguni un vāri uz lēnas uguns apmēram 45 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas ir mīksti. Ik pa laikam apmaisi.

6

Beigās pievieno zaļumus, sāli un piparus pēc garšas un vāri vēl 5 minūtes, pa laikam apmaisot.

7

Pasniedz ar skābo krējumu.