Noskaloto un nosusini zaļās lēcas, sasmalcini pētersīļu lapiņas vai lapu kāposta lapas.
Nomizo un smalki sagriez sīpolu un ķiploku. Nomizo un sagriez burkānus, seleriju, kartupeļus un pastinaku apmēram 1 ½ cm gabalos.
Lielā katlā uzsildi eļļu un viegli apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir mīksti, bet ne brūni.
Pievieno sakņu dārzeņus un turpini uz lēnas uguns cept vēl 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pieber saldo papriku, samaisi un cep vēl dažas minūtes. Liec klāt tomātus un tomātu biezeni, nedaudz palielini uguni un maisot sautē vēl 2–3 minūtes.
Pielej biljonu, ieber lēcas un ieliec čorizo šķēles. Uzvāri, tad samazini uguni un vāri uz lēnas uguns apmēram 45 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas ir mīksti. Ik pa laikam apmaisi.
Beigās pievieno zaļumus, sāli un piparus pēc garšas un vāri vēl 5 minūtes, pa laikam apmaisot.
Pasniedz ar skābo krējumu.