Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu
Nomizo un sagriez mazos gabaliņos sīpolus un ķiplokus. Nomizo burkānu un sagriez plānās šķēlītēs. Nelielos gabaliņos sagriez selerijas kātus un cauraudzi.
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus, seleriju, burkānus, sāli. Uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, cep apmēram 5 minūtes.
Pieber garšvielas, pielej buljonu un uzvāri līdz pirmajam burbulim, tad turpini vārīt vēl 5 minūtes.
Pievieno žāvēto gaļu un vārītās grūbas, visu samaisi. Ja nepieciešams, pievieno vēl šķidrumu (buljonu vai ūdeni) tā, lai būtu vēlamā zupas konsistence. Vāri 10 minūtes.
Pievieno abu veidu pupiņas un uzvāri. Lej šķīvjos un pasniedz ar skābo krējumu.