Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu
foto: Shutterstock
Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu
Zupas
2024. gada 29. decembrī, 12:00

Pērļu grūbu zupa ar žāvētu gaļu

Ziemīga zupa, kā radīta drēgniem vakariem. Droši gatavo lielā katlā, lai pietiek arī nākamajai dienai, kad tā garšos vēl labāk.Gatavojot pēc šīs receptes, tev iznāks 5 l zupas.

Pagatavošana

80 min
1

Nomizo un sagriez mazos gabaliņos sīpolus un ķiplokus. Nomizo burkānu un sagriez plānās šķēlītēs. Nelielos gabaliņos sagriez selerijas kātus un cauraudzi.

2

Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus, seleriju, burkānus, sāli. Uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, cep apmēram 5 minūtes.

3

Pieber garšvielas, pielej buljonu un uzvāri līdz pirmajam burbulim, tad turpini vārīt vēl 5 minūtes.

4

Pievieno žāvēto gaļu un vārītās grūbas, visu samaisi. Ja nepieciešams, pievieno vēl šķidrumu (buljonu vai ūdeni) tā, lai būtu vēlamā zupas konsistence. Vāri 10 minūtes.

5

Pievieno abu veidu pupiņas un uzvāri. Lej šķīvjos un pasniedz ar skābo krējumu.