Grūbu zupa ar ribiņām un desiņām
foto: Shutterstock
Grūbu zupa ar ribiņām un desiņām
Zupas
2024. gada 11. novembrī, 12:00

Grūbu zupa ar ribiņām un desiņām

Kas var būt labāks par tumīgu zupu vēsām rudens un ziemas dienām! Zupa ar tumīgu konsistenci rada sāta sajūtu. Šādām zupām par pamatu ieteicams izvēlēties miltainus kartupeļus vai citus līdzīgus dārzeņus. Lai iegūtu vēlamo tumīgumu, dārzeņus vari rupji sablendēt, bet tā, lai neizveidojas biezzupa, vai sastampāt ar piestu, ko izmanto kartupeļu biezputras gatavošanai. Ribiņu vietā der arī kūpināts stilbiņš. Sātīgi paēst var jau no nelielas porcijas.

Pagatavošana

120 min6 porcijas
1

Ribiņas liec katlā ar aukstu ūdeni, pievieno garšvielas, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt pusotru stundu. Izņem no buljona, atdali gaļu no kauliem un sagriez mazos gabaliņos.

2

Burkānu, pētersīļa un selerijas sakni sagriez mazos gabaliņos, puravu – ripiņās, kartupeļus – kubiņos. Grūbas rūpīgi noskalo un notecini.

3

Citā katlā sakarsē sviestu, ieber puravus, burkānus, pētersīļus, selerijas, kartupeļus un apsautē.

4

Pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt 15 minūtes. Ieliec desiņas un vāri vēl 15 minūtes.

5

Ieber ribiņu gaļu un vēlreiz uzvāri. Pārkaisi ar pētersīļiem.