Zupas
2024. gada 15. oktobrī, 12:00

Kukurūzas biezzupa

Kukurūzu bieži izmanto salātos, bet tā ir arī lieliska zupu sastāvdaļa, kas piešķirs saldenu garšu un krēmīgu tekstūru.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Sablendē kukurūzu ar visu šķidrumu. Noliec malā.

2

Nomizo un sagriez gabaliņos kartupeļus. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Saplēs vai sagriez gabaliņos bekonu.

3

Katlā uzkarsē sviestu, pievieno bekonu un cep, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem no katla un liec uz papīra dvieļa, lai uzsūc liekos taukus.

4

Katlā, kurā cepās bekons, ieber sīpolus, ķiplokus, kartupeļus un kukurūzu bez šķidruma un visu cep 5 minūtes.

5

Pieber miltus un cep vēl 3 minūtes.

6

Maisot katla saturu, lēnām lej klāt pienu un turpini maisīt, līdz zupa ir vienmērīgi sajaukta.

7

Pievieno sablendēto kukurūzu un samaisi.

8

Pielej buljonu, pieber čili, sāli un piparus un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti.

9

Pasniedzot pārber bekonu.