foto: Shutterstock
Gaļu sagriez strēmelītēs. Šampinjonus pārgriez uz pusēm vai sagriez biezākās šķēlēs. Burkānus nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez gabaliņos, notīrītus puravus – ripiņās.
Katlā ar biezu dibenu sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns apcep gaļu, pēc tam izņem no katla. Ieber burkānus un sautē 4–5 minūtes, pēc tam arī izņem laukā.
Katlā ielej atlikušo eļļu un sakarsē. Ieber šampinjonus un cep 3–4 minūtes. Pievieno puravus un cep vēl pāris minūtes.
Atkal ieliec gaļu un burkānus, pielej 600 ml ūdens un saldo krējumu, uzvāri un iemaisi buljona koncentrātu. Turpini vārīt 5–10 minūtes.
Cieti iejauc 3 ēdk. auksta ūdens un iemaisi katlā. Uzvāri un vēl pāris minūtes pavāri. Pievieno sāli, piparus un cukuru, pārkaisi ar raudeni.