Krāsnī ceptu burkānu biezzupa
foto: Shutterstock
Krāsnī ceptu burkānu biezzupa
Zupas
2025. gada 10. augustā, 12:00

Krāsnī ceptu burkānu biezzupa

Receptē minēts, ka vajadzīgs karsts buljons, bet vari izmantot arī to pavisam aukstu. Tādā gadījumā zupa būs jāsilda, jo tā ļoti labi garšo tieši karsta.

Pagatavošana

45 min5 porcijas
1

Cepeškrāsni uzsildi līdz 220 grādiem. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai foliju liec burkānus un sīpolus. Dārzeņus apsmidzini ar eļļu un pievieno garšvielas. Vari pievienot nedaudz sāls un maltus melnos piparus. Visu samaisi. Pašās beigās pievieno ķiplokus.

2

Cep 30-35 minūtes, kamēr burkāni ir kļuvuši pavisam mīksti. Ņem ārā no krāsns un ķiplokus nomizo.

3

Ceptos dārzeņus liec traukā un pievieno atlikušās sastāvdaļas, visu sablendē līdz sev tīkamai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Zupu lej šķīvjos, dekorē ar zaļumiem. Pasniedz siltu.