Biešu biezzupa
foto: Shutterstock
Biešu biezzupa
Zupas
2025. gada 19. martā, 12:00

Biešu biezzupa

Sarkanajām bietēm allaž jābūt krājumā. Novārītas tās var uzglabāt pat nedēļu un vajadzības gadījumā ātri sagatavot.

Pagatavošana

1

Sīpolus notīri un sasmalcini. Bietes notīri un sarīvē skaidiņās. Pētersīļu lapiņas sasmalcini.

2

Sīpolus katliņā sakarsētā eļļā apcep caurspīdīgus, pievieno un apcep bietes. Pievieno miltus, garšvielas un maisot uzkarsē. Pielej verdošu buljonu un vāri 15 minūtes uz mazas uguns.

3

Zupu sablenderē, pielej ābolu etiķi un pievieno pētersīļus. Biezzupu lej bļodiņās vai buljona tasēs, pievieno skābo krējumu un pieber apceptas saulespuķu sēklas.