Tomātu - zivju zupa ar papriku
foto: Shutterstock.com
Tomātu - zivju zupa ar papriku
Zupas
2025. gada 27. janvārī, 12:00

Tomātu - zivju zupa ar papriku

Tas ir tikpat vienkārÅ”i, cik garŔīgi. Sezonā var izmantot svaigus gatavus tomātus, iepriekÅ” noblanŔējot un novelkot miziņu. Bet rudens/ziemas sezonā lieliski der konservēti tomāti savā sulā. Pikantāku ēdienu cienÄ«tāji var pievienot čili piparus.

PagatavoŔana

3 porcijas
1

ZIvs fileju attīri no asakām un sagriez mazākos kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep zivs fileju līdz gatavībai. Pannu noņem no uguns un atliec malā.

2

Sīpolu notīri un sagriez mazos kubiņos. Ķiplokus notīri un smalki sakapā. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriez strēmelītēs. Kartupeļus nomizo, sagriez salmiņos.

3

Katlā ar biezu apakÅ”u ielej eļļu, pievieno sviestu, uzkarsē. Apcep sÄ«polus un papriku, lÄ«dz sÄ«poli kļūst caurspÄ«dÄ«gi. Tad pievieno Ä·iplokus, kÅ«pinātu papriku, oregano, visu apcep. Pievieno kartupeļus, pielej vÄ«nu, buljonu, smaržīgos piparus, lauru lapas un uz mazas uguns karsē, lÄ«dz kartupeļi ir gatavi. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, pēc garÅ”as sāli un svaigi maltus piparus, uzkarsē.

4

Zupu salej Ŕķīvjos, pa virsu kārto ceptas zivis. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem un citrona daiviņu.