Spāņu aukstā zupa - gaspačo ar vistu
foto: Shutterstock
Spāņu aukstā zupa - gaspačo ar vistu
Zupas
2025. gada 3. jūlijā, 12:00

Spāņu aukstā zupa - gaspačo ar vistu

Gaspačo ir spāņu aukstā zupa. Gaspačo pagatavošanas versiju ir pietiekami daudz, taču nemainīgi to galvenā sastāvdaļa ir tomāti. Šajā versijā otra sastāvdaļa, kas šo zupu padara īpašu, ir vista. Izmēģini šo auksto zupas pagatavošanas recepti arī tu!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Tomātus noblanšē un noņem miziņu. Gurķus nomazgā. Tomātus blenderī sasmalcini ar gurķiem, 1/2 sīpolu, ķiplokiem, čili piparu un rīvmaizi. Pievieno etiķi, olīveļļu, svaigi spiestu laima sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

2

Vistu uzgrillē. Gurķi un sīpolus sagriez mazos kubiņos, pievieno smalki sakapātus zaļumus, sāli un piparus pēc garšas.

3

Porcijas šķīvjos liec gabaliņos sagrieztu vistu, pārlej ar zupu, pārkaisi ar gurķiem, sīpoliem un dekorē ar zaļumiem.