Biešu aukstā zupa ar sieru
foto: Shutterstock
Biešu aukstā zupa ar sieru
Zupas
Šodien 12:00

Biešu aukstā zupa ar sieru

Jau 2000 gadus p.m.ē. asīrieši, babilonieši un persieši pazina bieti ne tikai kā dārzeni, bet arī dziedniecības augu. Bietes kultivēšana sākās vēlāk, 1000 gadus p.m.ē. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina asinsspiedienu, stiprina imunitāti un samazina holesterīna līmeni asinīs, kā arī palīdz no organisma izvadīt lieko ūdeni - tas ir nepieciešams veselīgai sirds darbībai.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

No svaigas bietes un 3 selerijas kātiem izspied sulu. Sanāks aptuveni 200 ml.

2

Sulu sajaukc ar buljonu, pievieno marinētas bietes, Vorčesteras mērci, sāli pēc garšas un novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

3

Gurķi un 2 selerijas kātus sagriez mazos kubiņos. Zupu salej šķīvjos, pievieno sagrieztus dārzeņus un sadrupinātu sieru.