Cepts līnis
foto: No Maijas Pohodņevas pers. arhīva
Cepts līnis
Zivju ēdieni
2025. gada 9. oktobrī, 12:00

Cepts līnis

Iesaka Maija Pohodņeva.

Pagatavošana

1

Iztīrītu līni sagriez 2 pirkstu biezuma gabalos. Apber ar sāls un cukura maisījumu un liec ledusskapī uz 1–2 stundām. (Ja gatavo upmalā, tad 30 minūtes ēnā).

2

Cep sakarsētās taukvielās, līdz āda kraukšķīga un zeltaina, gaļa balta, bet lielā asaka, kas pa vidu, viegli atdalās. Pasniedz ar kartupeļiem. Var našķēties ar pirkstiem, jo tā var droši izlasīt sīkākās asakas. Ja uzpilina nedaudz citrona sulas, zivs top vēl gardāka. Brīvā dabā citrona miziņa, kas paliks pāri, līdzēs dabūt nost no rokām zivs smaržu.