Spageti ar lasi saldā krējuma mērcē
foto: Shutterstock
Spageti ar lasi saldā krējuma mērcē
Zivju ēdieni
2025. gada 14. aprīlī, 12:00

Spageti ar lasi saldā krējuma mērcē

Gatavo aktieris Andris Bulis: “Kad vēlos ne tikai ātri remdēt izsalkumu, bet arī baudīt lieliskas pusdienas vai vakariņas, gatavoju šo. Turklāt ar šo recepti, nekas nevar noiet griezi, jo tā ir ļoti vienkārša, un divi cilvēki var sātīgi paēst, neiztērējot vairāk par desmit eiro.”

Pagatavošana

25 min2 porcijas
1

Katlā ielej ūdeni. Kad uzvārījies, liec tajā spageti, pieber sāli un vāri, līdz gatavi. Nokās.

2

Kamēr spageti vārās, sagriez lasi nelielos gabaliņos. Ķiršu tomātiņus nomazgā un pārgriez uz pusēm. Spinātu lapas noskalo un nosusini.

3

Katliņā vai uz pannas lej saldo krējumu un uzsildi, pievieno svaigo sieru un maisot sildi, līdz iegūsti viendabīgu masu. Pievieno ķiršu tomātiņus, pēc 1 minūtes pievieno lasi un spinātus. Samazini uguni un sautē 3 minūtes.

4

Spageti liec šķīvī, virsū lej saldā krējuma mērci un uzliec laša gabaliņus. Pasniedzot pievieno citrona daiviņu un izrotā ar pāris bazilika lapiņām.