Marinēta zivs dārzeņu mērcē
foto: Shutterstock
Marinēta zivs dārzeņu mērcē
Zivju ēdieni
2025. gada 16. aprīlī, 12:00

Marinēta zivs dārzeņu mērcē

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Fileju sagriez nelielos gabaliņos, apviļā miltos ar sāli un apcep eļļā. Kārto uz šķīvja, liekot gabaliņus cieši citu pie cita.

2

Uz vidējās rīves sarīvē burkānus, sīpolus sagriez gredzenos, sajauc un sautē eļļā uz lēnas uguns 15 minūtes. Sautēšanas laikā pievieno dažas ēdamkarotes ūdens, lai ir labāka konsistence.

3

Pievieno tomātu mērci un turpini sautēt uz lēnas uguns vēl 30–40 minūtes; ik pa brīdim pagaršo. Kad burkāni kļūst mīksti un marināde iegūst labu garšu, dārzeņus noņem no uguns un pārklāj ar to zivis gabaliņus, lai tie ir pilnībā nosegti.

4

Atstāj uz pāris stundām, lai zivs ar dārzeņiem savelkas.