Laša un spinātu pīrāgs
foto: Shutterstock
Laša un spinātu pīrāgs
Zivju ēdieni
2025. gada 28. martā, 12:00

Laša un spinātu pīrāgs

Pīrāgu var gatavot arī no kūpināta laša vai citas zivs. Vislabāk pīrāgu likt kopā uz cepampapīra, kas jau uzklāts uz plāts, jo tad būs mazāks risks, ka pārvietojot tas deformēsies.

Pagatavošana

120 min7 porcijas
1

Spinātus sagriez un liec uz pannas, kurā ielieta olīveļļa. Pievieno mazliet rīvētas citrona miziņas, šķipsnu sāls, piparus. Paipalu olas novāri un nolobi.

2

Rīsus sajauc ar dillēm.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sadali mīklu uz pusēm un katru daļu izrullē, lai tā būtu pāris centimetru lielāka par zivs fileju. Uz vienas mīklas plāksnes klāj pusi rīsu, atstājot 2 cm brīvas malas. Uz rīsiem liec lasi, nedaudz apslaki ar citrona sulu, apsāli, sapiparo un pārklāj ar saceptajiem spinātiem. Vārītās olas pārgriez uz pusēm un liec uz spinātiem. Pārklāj ar atlikušajiem rīsiem.

4

Sakul olu un ar to apsmērē brīvās mīklas malas. Rīsu un zivs kārtojumu pārklāj ar otru mīklas daļu. Mīklas maliņas saspied kopā ar dakšiņu. Pīrāgu pārsmērē ar olu.

5

Liec pīrāgu krāsnī un cep 30–40 minūtes. Ja tas pārāk ātri sāk brūnēt, samazini temperatūru.

6

Griez pīrāgu biezās šķēlēs un pasniedz ar lapu salātiem un karoti skābā krējuma.