Kraukšķīgās reņģes
foto: Shutterstock
Kraukšķīgās reņģes
Zivju ēdieni
2025. gada 17. janvārī, 12:00

Kraukšķīgās reņģes

Nepamatots ir aizspriedums, ka mazās zivtiņas prasa daudz pūļu, lai tās pagatavotu. Vēl viens aizspriedums, ka reņģe jau tāda prasta zivs vien ir. Tā nebūt nav! Reņģes var pagatavot ļoti ātri, un tās ir pat ļoti garšīgas, ja vien zini pareizo gatavošanas veidu. Būs nepieciešamas 15 minūtes + stunda, lai ievilktos garšas.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Apkaisi zivis ar sāli un pipariem un atstāj uz 1 stundu.

2

Pannā sakarsē eļļu. Dziļā šķīvī sakul olu, seklos šķīvjos ieber miltus un rīvmaizi. Apviļā katru reņģi miltos, tad olā un pēc tam rīvmaizē un liec uz karstās pannas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Pasniedz ar krējumu vai citām piedevām pēc izvēles.