Ceptas salakas kraukšķīgā garozā
foto: Shutterstock
Ceptas salakas kraukšķīgā garozā
Zivju ēdieni
2024. gada 21. decembrī, 12:00

Ceptas salakas kraukšķīgā garozā

Brīnišķīgi garda uzkoda, kas patiks pat tiem, kuri parasti mazās zivis smādē asaku dēļ. Izceptai salakai asaku nav!

Pagatavošana

1

Salakas noskalo un nosusini.

2

Bļodā ber miltus, sāli, piparus un visu izmaisi. Liec iekšā zivtiņas un ar sausām rokām kārtīgi apmaisi, lai visas pārklājas ar miltu maisījumu.

3

Pannā sakarsē eļļu un liec salakas. Cep no abām pusēm viegli brūnas.

4

Papriku pārgriez uz pusēm, iztīri, aplej ar verdošu ūdeni un novelc miziņu. Sagriez gabalos un uz pannas izsautē mīkstu, sablendē un sajauc ar rīvēto sieru.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Salakas kārto cepamajā traukā, pārlej ar paprikas un siera masu un cep krāsnī 20 minūtes.