foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 21. februārī, 14:00

Kartupeļu un dārzeņu pankūkas ar sieru un lasi

Šīs pankūkas vienlīdz labi garšo gan siltas, gan aukstas. Lasi var arī neiemaisīt sierā, bet pasniegt atsevišķi.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Kartupeļus, burkānus, kabačus un kolrābjus nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.

2

Bļodā iesit olu un samīci ar miltiem, auzu pārslām, sarīvētajiem dārzeņiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura.

3

Pannā sakarsē eļļu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas, liec pannā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Izceptās ieliec 50 grādu karstā cepeškrāsnī, lai neatdziest.

4

Sieru sakul ar sāli un pipariem. Lasi sagriez mazos gabaliņos un saudzīgi iecilā sierā. Citronu pārgriez uz pusēm un sagriez šķēlītēs.

5

Pankūkas pasniedz ar sieru un citronu.