foto: Shutterstock
Kartupeļus, burkānus, kabačus un kolrābjus nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
Bļodā iesit olu un samīci ar miltiem, auzu pārslām, sarīvētajiem dārzeņiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura.
Pannā sakarsē eļļu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas, liec pannā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Izceptās ieliec 50 grādu karstā cepeškrāsnī, lai neatdziest.
Sieru sakul ar sāli un pipariem. Lasi sagriez mazos gabaliņos un saudzīgi iecilā sierā. Citronu pārgriez uz pusēm un sagriez šķēlītēs.
Pankūkas pasniedz ar sieru un citronu.