Spageti ar sardīņu mērci
foto: Shutterstock.com
Spageti ar sardīņu mērci
Zivju ēdieni
2025. gada 31. maijā, 12:00

Spageti ar sardīņu mērci

Ja mājās ir kaut viena kārba konservētu sardīņu eļļā, tas nozīmē iespēju vienkārši un ātri pagatavot ne vienu vien gardu ēdienu. Ja vēlies, lai ēdiens ir liesāks, sardīnes rūpīgi notecini, varbūt pat nosusini, bet bagātīgākai garšai izmanto arī eļļu, kurā tās konservētas.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Spageti liec lielā katlā ar verdošu sālsūdeni, izvāri un nokās.

2

Tikmēr lielā pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolus – caurspīdīgus, tad pievieno ķiplokus un vēl mazliet pacep, bet neapbrūnini.

3

Sardīnes notecini un ar dakšiņu saspaidi, tad liec pannā. Pārkaisi ar sāli, melnajiem un čili pipariem un pielej vīnu.

4

Pāris minūtes pavāri, ieliec spageti un samaisi.

5

Iemaisi rukolu un ļauj, lai saplok.