Grilētas reņģes ar pētersīļu mērci
foto: Shutterstock
Grilētas reņģes ar pētersīļu mērci
Zivju ēdieni
2025. gada 28. februārī, 12:00

Grilētas reņģes ar pētersīļu mērci

0

Grilēšanai izmanto speciālo režģi ar rokturi, lai zivis var viegli apgriezt un tās neiekrīt oglēs.

Pagatavošana

1

Nomizotus ķiplokus un iztīrītas čili pākstis smalki sakapā. Samaisi ar pētersīļiem, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Atstāj, lai mērce pusstundu ievelkas.

2

Reņģu grilēšanai paredzētās restītes iezied ar eļļu.

3

Reņģes liec uz restītēm un uz mērenas uguns grilē pa 3–4 minūtēm no katras puses.

4

Pārlej ar mērci.