foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 17. jūnijā, 12:00

Upes zivju zupa

Lai izvārītu spēcīgu, aromātisku buljonu, jāņem zivis ar maigu, viegli saldenu gaļu. Garda zupa sanāk, piemēram, no asariem, karūsām, karpām, līdakām un tām līdzīgām zivīm. Vēl garšīgāka tā būs, ja to vārīs no dažādām zivīm – vismaz divu vai trīs veidu. Nevajag pārspīlēt ar bagātīgām piedevām, zupai pietiks ar burkāniem, kartupeļiem, sīpoliem, pētersīļiem, lauru lapām, pipariem un sāli. Burkānus un kartupeļus labāk sagriezt palielākos, nevis mazos gabaliņos. Sīpolus ieteicams pārgriezt uz pusēm, tad tie jūtamāk piesātinās buljonu ar raksturīgo aromātu.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Zivis izķidā, nogriez galvas, astes un spuras.

2

. Kartupeļus, sīpolus, burkānu, pastinaku un pētersīli nomizo, pētersīļa zaļumus sakapā. Kartupeļus sagriez 4–6 daļās, burkānu, pastinaku un pētersīli – šķēlītēs, sīpolu pārgriez uz pusēm.

3

Verdošā sālsūdenī liec zivju galvas, astes un spuras, kā arī dārzeņus, izņemot kartupeļus. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes, nosmel putas un izkās.

4

Tad pievieno lauru lapas un piparus, kartupeļus un palielos gabalos (4–5 cm) sagrieztas zivis. Uz mērenas uguns vāri kādas 15 minūtes.

5

Pieber sakapātas dilles un pētersīļus, noņem no uguns un atstāj, lai vēl 10 minūtes pastāv.