foto: Shutterstock
Zivis izķidā, nogriez galvas, astes un spuras.
. Kartupeļus, sīpolus, burkānu, pastinaku un pētersīli nomizo, pētersīļa zaļumus sakapā. Kartupeļus sagriez 4–6 daļās, burkānu, pastinaku un pētersīli – šķēlītēs, sīpolu pārgriez uz pusēm.
Verdošā sālsūdenī liec zivju galvas, astes un spuras, kā arī dārzeņus, izņemot kartupeļus. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes, nosmel putas un izkās.
Tad pievieno lauru lapas un piparus, kartupeļus un palielos gabalos (4–5 cm) sagrieztas zivis. Uz mērenas uguns vāri kādas 15 minūtes.
Pieber sakapātas dilles un pētersīļus, noņem no uguns un atstāj, lai vēl 10 minūtes pastāv.