Ziemassvētku receptes
2022. gada 24. decembrī, 06:02

Siltie jūras ķemmīšu salāti ar ziedkāpostiem un baziliku

Ziemassvētku pārsteigums jūsu svētku galdam no delikatešu tirgu Gastronome. Iepriecini sevi un savus viesus ar delikatesēm, kuras ir lielākie un vērtīgākie moluski! Plašāko jūras velšu sortimentu meklē delikatešu tirgū Gastronome, tirdzniecības centrā mc22!

Pagatavošana

1

Sagriež uz pusēm puravu un nomazgā.

2

Smalki sagriež sīpolu, puravu un ziedkāpostu.

3

Uz pannas uzlej eļļu, kad eļļa uzkarsējusies, apcep visus dārzeņus aptuveni 10 minūtes.

4

Pārlej visu ar 100 ml baltvīna.

5

Jūras ķemmītes pārlej ar izspiestu citrona sulu un sautē ar dārzeņiem aptuveni 2 minūtes no katras puses.

6

Pannu noņem no uguns, ļaujot pasautēties, pārkaisot ar sasmalcinātiem ciedru riekstiem.

7

Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

8

Uz šķīvja klāj “Radīts Gastronome” pesto, pa virsu siltos salātus.

9

Dekorē ar svaigiem salātiem un riekstiem.