Krāsnī cepti pildīti āboli
foto: Shutterstock
Krāsnī cepti pildīti āboli
Veselīgi
2025. gada 1. oktobrī, 10:00

Krāsnī cepti pildīti āboli

Izvēlies aptuveni vienāda lieluma un vienas šķirnes ābolus, tad tie visi būs gatavi vienā laikā.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 175 grādiem. Āboliem no augšpuses izgriez serdi, veidojot vidū iedobumu. Liec tos uz plāts.

2

Sasmalcini lazdu riekstus. Samaisi miltus ar cukuru, sāli, kanēli, auzu pārslām un riekstiem. Sviestu sagriez gabaliņos un ar pirkstiem ieberzē miltu maisījumā. Ar iegūto masu bagātīgi piepildi ābolu vidučus.

3

Liec ābolus cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz tie mīksti. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no ābolu šķirnes. Pasniedz siltus ar saldējumu un karameļu vai šokolādes mērci.