Kaltēti āboli
foto: Shutterstock
Kaltēti āboli
Veselīgi
2025. gada 14. septembrī, 10:00

Kaltēti āboli

Lielisks un veselīgs našķis gariem ziemas vakariem, brīnišķīgs produkts mērču un ķīseļu gatavošanai. Kaltēšanai vari izmantot jebkurus ābolus. 200 līdz 400 g kaltētu ābolu pagatavošanai būs nepieciešamas 20 minūtes + 10 stundas kaltēšanai.

Pagatavošana

20 min
1

Ābolus pārgriez uz pusēm un izgriez serdi. Rūpīgi izgriez arī cietās plēksnītes. Ābolu pusītes nomizo un sagriez puscentimetru biezās šķēlēs.

2

Samaisi ūdeni ar citronu sulu un iemērc tur ābolu šķēles. Ļauj 5 minūtes mērcēties, tad nosusini ar papīra dvielīšiem.

3

Pārsedz plātis ar cepamo papīru un izkārto uz tām ābolus vienā kārtā. Liec krāsnī 60–70 grādos un kaltē apmēram 10 stundas. Krāsni ik pa laikam var izslēgt un izvēdināt tajā radušos mitrumu.

4

Kad āboli jau pažuvuši un sarāvušies, pannu saturu var apvienot. Gataviem āboliem jābūt pilnībā sausiem un kraukšķīgiem, lai tie uzglabājot nebojātos.

5

Slēgtā traukā ābolus var uzglabāt 1 gadu.