
Kaltēti āboli
Ābolus pārgriez uz pusēm un izgriez serdi. Rūpīgi izgriez arī cietās plēksnītes. Ābolu pusītes nomizo un sagriez puscentimetru biezās šķēlēs.
Samaisi ūdeni ar citronu sulu un iemērc tur ābolu šķēles. Ļauj 5 minūtes mērcēties, tad nosusini ar papīra dvielīšiem.
Pārsedz plātis ar cepamo papīru un izkārto uz tām ābolus vienā kārtā. Liec krāsnī 60–70 grādos un kaltē apmēram 10 stundas. Krāsni ik pa laikam var izslēgt un izvēdināt tajā radušos mitrumu.
Kad āboli jau pažuvuši un sarāvušies, pannu saturu var apvienot. Gataviem āboliem jābūt pilnībā sausiem un kraukšķīgiem, lai tie uzglabājot nebojātos.
Slēgtā traukā ābolus var uzglabāt 1 gadu.