Pavasara maize
foto: Rojs Maizītis
Pavasara maize
Veselīgi
2025. gada 21. maijā, 12:00

Pavasara maize

Radošās mājas Smilgāji saimnieces Aigas Bitmanes recepte. Šī sodas maize izdosies pat tiem, kuri apgalvo, ka virtuvē ir nemākuļi. Galvenais – precīzi ievērot recepti un noregulēt cepeškrāsni uz pareizajiem grādiem. Šai maizei pievienots siers un lociņi, padarot to par pavasara maizi, bet lociņus var aizstāt ar žāvētiem tomātiem, ķimenēm, dažādu šķirņu sieru un citām piedevām. Gatavojot pēc šīs receptes, iznāks viens apaļš klaips.

Pagatavošana

60 min
1

Bļodā sasver visas sastāvdaļas un samīci viendabīgā masā. Savel mīklu bumbā, liec uz cepamā papīra. Ar mitrām rokām izglaudi gludu klaipu.

2

Apber klaipu ar atstāto rīvēto sieru. Ar asu nazi centrā iegriez krustiņu. Liec cepties 190 grādu temperatūrā 40 minūtes.

3

Atdzesē un pasniedz ar garšaugu sviestu.

4

Ideja! Pagatavo garšaugu sviestu: 200 g mīksta sviesta pievieno 2 ēdk. tomātu pesto un rūpīgi izmaisi.