Dzelteno zirnīšu biezputra
foto: Shutterstock
Dzelteno zirnīšu biezputra
Veselīgi
2025. gada 24. janvārī, 12:00

Dzelteno zirnīšu biezputra

Bļodiņa ar jauki smaržojošu, sātīgu un kārtīgu putru pat visnejaukāko ziemas vakaru var pārvērst omulīgā vakarēšanā. Īpaši pie sirds tas ies taupīgām saimniecēm, jo par mazu naudu sanāks brangs paēdiens visai ģimenei.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Burkānu un kartupeļus sagriez gabaliņos.

2

Katlā lej eļļu un apcep tajā burkānu un kartupeļus. Pielej 1 l ūdens, uzvāri un turpini vārīt 10 minūtes.

3

Pievieno zirnīšus, uzvāri un turpini vārīt uz ļoti lēnas uguns apmēram 40 minūtes, līdz zirnīši pavisam mīksti. Putru ik pa laikam apmaisi, lai nepiedeg.

4

Kad biezputra gatava, iemaisi sāli. Vari pasniegt ar maltās gaļas mērci vai sačurkstinātu speķīti.