Bukstiņputra
foto: Shutterstock
Bukstiņputra
Veselīgi
2025. gada 21. janvārī, 12:00

Bukstiņputra

Brīnišķīga, viegli pagatavojama, ļoti sātīga biezputra, kas labi garšo arī nākamajā dienā, uzcepta uz pannas. Nevar nepieminēt, ka izmaksu ziņā šis ir maciņam ļoti draudzīgs ēdiens. Pie bukstiņputras parasti pasniedz krējuma mērci ar kūpinātu cūkas krūtiņu un sīpoliem.

Pagatavošana

60 min3 porcijas
1

Kartupeļus sagriez nelielos gabalos, liec katliņā, pārlej ar ½ l ūdens, pievieno sāli un uzvāri. Vāri gandrīz gatavus.

2

Pieber putraimus, kārtīgi samaisi un uzvāri. 10 minūtes vāri uz lēnas uguns, tad pielej pienu un uzvāri. Samazini uguni, cik mazu vien iespējams, uzliec vāku un ļauj putraimiem briest 40–60 minūtes.

3

Ja putra šķiet par biezu, pievieno vēl mazliet uzvārīta piena. Kad putraimi mīksti, iemaisi putrā sviestu un pasniedz.