Cepta polenta
foto: Shutterstock
Cepta polenta
Veselīgi
2024. gada 10. decembrī, 12:00

Cepta polenta

Kukurūzas putraimi pie mums nav tik iecienīti kā citās valstīs, tomēr noteikti ir vērts mēģināt tos pagatavot. Un tos var lieliski ēst kopā ar gaļu. Ideja: ja saceptā polenta palikusi pāri, ieliec to uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā sagriez šķēlēs un apcep uz pannas.

Pagatavošana

60 min8 porcijas
1

Katliņā ielej ½ l ūdens un uzvāri. Ļoti lēnām, intensīvi kuļot (lai nesaiet kunkuļos), ber verdošajā ūdenī kukurūzas putraimus.

2

Samazini uguni un, pa reizei apmaisot, turpini vārīt apmēram 20 minūtes. Noņem no uguns un uzreiz iemaisi sieru.

3

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Iezied cepamo formu ar 1 ēdk. sviesta. Lej polentu ietaukotajā formā un izlīdzini. Sadali palikušo sviestu piciņās un uzliec uz putras.

4

Liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, līdz virsiņa glīti zeltaina.