Svaigēdāju konditoreja bieži vien ir labākā izvēle alerģiskiem cilvēkiem. Turklāt šīs kūkas ir pat veselīgas!
foto: Shutterstock
Svaigēdāju konditoreja bieži vien ir labākā izvēle alerģiskiem cilvēkiem. Turklāt šīs kūkas ir pat veselīgas!
Veselīgi
2024. gada 9. maijā, 10:00

Vegāniskā siera kūka, kuras gatavošanai nevajag cepeškrāsni

Šī ir viena no kūkām, par kurām var teikt - ļoti droša. Jo atļauta arī bērniem, kuri nedrīkst ēst glutēnu saturošus ēdienus un piena produktus. Turklāt kūka ir piemērota arī vegāniem. Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu pietiks 8 porcijām. Recepti piedāvā ģimenes portāls Mammamuntetiem.lv

Pagatavošana

8 porcijas
1

Lai pagatavotu kūkas pamatni, sablenderē dateles kopā ar lobītām mandelēm. Kad iegūta gandrīz viendabīga masa, to izklāj kūkas formas dibenā un liek saldētavā.

2

Tad gatavo kūkas virsējo kārtu. 150 g pāris stundas ūdenī mērcētus Indijas riekstus sablendē kopā ar dateļu, kļavu vai agaves sīrupu. Var pievienot arī tējkaroti kokosriekstu sviesta.

3

Blendē līdz, veidojas viendabīga masa. To lej virsū kūkas pamatnei.

4

Sablenderē vēl vienu porciju riekstu, kam pievieno svaigas vai atsaldētas ogas. Kad izveidojas viendabīga masa, to lej virsū pirmajai riekstu masas kārtai.

5

Kūku liek uz nakti saldētavā. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un patur ledusskapī. Kūku rotā ar ziediem un ogām!