foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 15. septembrī, 12:00

Kūpināta forele ar dillēm un citronu-sinepju mērci

Viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ja izdodas ierastos produktus pasniegt nedaudz citādi, tādējādi radot jaunas garšas nianses un citu vizuālo risinājumu, droši var teikt, ka virtuve ir tavs īstais talants. Šoreiz piedāvājam pagatavot uzkodu, kura bagātinās jebkura mēroga svinību galdu.

Pagatavošana

20 min
1

Dilles smalki sakapā. Pievieno melnos piparus un samaisi.

2

Forelei nogriez ādu un ar asu nazi krusteniski iegriez no abām pusēm (griezumu dziļums 2-3 mm, atstarpes apm. 1,5 cm). Ar diļļu un piparu maisījumu ierīvē foreli, ietin pārtikas plēvē un novieto uz 2-3 stundām ledusskapī.

3

Mērcei smalki sakapā dilles. Ar putojamo slotiņu bļodā saputo medu un svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu miziņu. Turpinot putot, pakāpeniski pievieno olīveļļu. Nelielās devās pievieno sinepes un piparus. Kārtīgi samaisi un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

4

Gatavu foreli izņem no ledusskapja un sagriez plānās šķēlītēs. Ar foreles šķēlēm piepildi groziņus un pārlej ar mērci.